Bărbații de succes merită o formă fizică de succes

Descarca ghidul acum

Daca iti doresti sa:

  • stii cum sa dai jos excesul de grasime si sa obtii o transformare fizica
  • afli cum poti obtine o forma fizica atletica
  • primesti un plus de motivatie si inspiratie pentru a fi de neoprit

"Cu sfaturile primite de la Bogdan am reusit sa slabesc 11kg in 3 luni, si astfel sa nu mai gafai dupa 10min de efort. Cel care profita de energia mea extra e baietelul meu, iar acest lucru ma implineste la maxim." - Stefan, Timisoara

5

Cum sa respiri corect

scris de Bogdan Tomoiaga  |   Urmareste-l pe Facebook aici

Ai vazut ca pentru a-ti dezvolta masa musculara cele 3 elemente cheie sunt antrenamentul, alimentatia si odihna.

O componenta a antrenamentului careia poate nu i-ai dat importanta pana acum este respiratia.

Ai mai auzit de la altii ca trebuie sa respiri in timpul exercitiilor, dar nu stii exact cum trebuie sa o faci, sau poate uiti de ea! …si respiri inconstient – asa cum mi se intampla si mie mai demult – .

O respiratie corecta este fundamentala pentru ca iti sustine efortul depus si iti asigura oxigenul de care muschii tai au mare nevoie in timpul antrenamentului.

Urmatoarele 3 metode de respiratie iti vor face antrenamentul mai eficient si iti vor da un plus de energie. Daca pana acum respirai haotic, o sa fii surprins ca aceste tehnici te vor ajuta sa faci mai multe repetari cu o greutate mai mare.

Intainte de toate trebuie sa stii cum NU e corect sa respiri. Sunt cateva moduri corecte de a respira, insa unul singur este incorect – acela de a nu respira. Da, sunt multi care uita pur si simplu sa respire, fiind concentrati pe ridicarea greutatii. Poate ti s-a intamplat si tie sau inca ti se intampla.

Nimic bun nu se intampla cand iti tii respiratia. Tensiunea arteriala creste, iti ies venele, fata se inroseste si pot aparea diverse probleme de sanatate. Pe langa asta si forta de care dispui este redusa, de multe ori respiratia facand diferenta dintre reusirea unei ultime repetari foarte grele si nereusirea ei.

Dar cum e corect sa respiri?

Oricare metoda este ok atata timp cat nu-ti tii respiratia. Regula este sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura. Asigura-te ca inspiratia este adanca si iti umple plamanii la maxim, iar expiratia fa-o mai exploziv si elimina tot aerul.

  • 1Tehnica pe care o recomand (si pe care o folosesc si eu) este sa respiri sincronizat cu repetarile:
    inspiri pe partea negativa (cand cobori greutatea) si
    expiri pe partea pozitiva a miscarii (cand depui efort pentru a ridica greutatea)
  • 2Unora le place sa respire foarte repede si adanc, ca si o locomotiva cu aburi in timp ce urca un munte.
    Aici insa, trebuie sa ai grija la hiperventilatie, care provoaca diferite stari: ameteala, pierderea echilibrului, spasme musculare, furnicaturi in jurul gurii sau la nivelul degetelor, datorita nivelului scazut de dioxid de carbon in sange.
    Respiratul ca o locomotiva te asigura ca n-o sa-ti tii respiratia, ceea ce e un lucru bun.
  • 3Un alt mod este sa respiri pur si simplu normal, fara a sincroniza respiratia cu nimic.

Cel mai important lucru pe care vreau sa il retii este sa nu iti tii respiratia. Chiar daca esti la primele repetari si muschii nu sunt inca obositi sau esti la ultima repetare si de cateva secunde te chinui sa o termini, nu tine aerul in tine !

Incearca aceste tehnici si spune-mi care e tehnica de respiratie care ti s-a parut cea mai eficienta !

Bogdan Tomoiaga | MuscleBoom

Daca ti-a placut acest articol, primeste noutatile in email. E gratis.